gepaneerde makreelmousse met paprikapuree en witlofsalade

gepaneerde makreelmousse met paprikapuree en witlofsalade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
gepaneerde makreelmousse met paprikapuree en witlofsalade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediƫnten
makreelmousse
paprikapuree
paneer van bleekselderij
vinaigrette
witlof
Porties: personen
Instructies
makreelmousse
  1. makreelmousse:verwijder het vel en het onderhuidse vet van de makreel.Haal de filets van de graat en verwijder zorgvuldig alle graten. Prak de vis met een vork fijn. Voeg de mayonaise toe en 2 druppels tabasco. Meng met een vork tot een homogene massa. Breng eventueel op smaak met peper en zout
paprikapuree
  1. was de paprika's, halveer ze en verwijder zaad, zaadlijsten en steelaanzet. Bestrijk de buitenzijde licht met zonnebloemolie en leg ze op een bakplaat met bakpapier met de velzijde naar boven. Rooster ze in een oven van 200 graden celcius tot het vel goed zwart begint te worden. Laat ze daarna afkoelen in een gesloten plastic zak. Verwijder het vel en pureer het vruchtvlees tot een gladde massa. Druk door een zeef en doe de puree in een spuitzak met het kleine spuitmondje. Bind eventueel met unique binder.
paneer van bleekselderij
  1. was de bleekselderij, snij blad en aangroei af en ontdoe de stengels van draden. snij in dunne repen van 3 mm en aansluitend zeer fijne brunoise 3mm
vinaigrette
  1. doe de olijfolie,azijn, gembersiroop, en mosterd in een kom en klop met een garde tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
witlof
  1. snij de witlof op 6 cm lengte gemeten vanaf de top. Maak50 blaadjes los en snij in over de nerf (zodat het blad minder rond staat)
afwerking
  1. doe de paneer in een theedoek en maak de paneer zo droog mogelijk. Deel de mousse in 10 gelijke porties en maak er met de hand bolletjes van. Doe de paneer in een komen rol de bol mousse door de paneer tot deze rondom is bedekt. Dek in met een grijs designbord met amusebestek
presentatie
  1. leg 5 blaadjes witlof stervormig op het bord. Leg een bol gepaneerde mousse op het hart van de ster en spuit de paprikapuree in elk witlofblaadje tegen de mousse aan. Klop de vinaigrette op en sprenkel over de punten van de witlof en over het bord.