Chocoladetaart met bereidingen van kersen

Chocoladetaart met bereidingen van kersen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Chocoladetaart met bereidingen van kersen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Taart
Hazelnoten
Kersen
Kersensorbet
Kersenkwark
Chocolade
Porties: personen
Instructies
Taart (voor 16 personen)
  1. Smelt de boter en laat deze afkoelen. Zeef de poedersuiker en de cacao boven een kom en voeg zout toe. Meng het merg uit het vanillestokje met de boter. Roer de boter door het suikercacaomengsel. Voeg een voor een de eieren toe en spatel daarna het amandelmeel door het beslag.
  2. Schep het beslag in een met boter ingevette springvorm van Ø 20 cm. Bak de taart 30 min in een oven (zonder hete lucht) op 175°C. De taart hoort na het bakken van binnen nog iets zacht te zijn. Laat de taart afkoelen op een rooster en verwijder na afkoelen de vorm. Bestrooi de taart licht met poedersuiker.
Hazelnoten
  1. Rooster de hazelnoten ong 8 min in een oven van 170°C. Hak de noten grof en bewaar op de werkbank
Kersen
  1. Giet de siroop van de kersen in een pan. Kook de uitgelekte siroop, sap van de limoen en crème de cassis in tot stroperig. Proef af en voeg eventueel nog wat limoensap toe. Laat de siroop afkoelen.
Kersensorbet
  1. Pers de limoen uit. Breng water, suiker, geleisuiker en limoensap aan de kook, haal van het vuur en voeg de coulis toe. Meng goed en laat afkoelen. Voeg eventueel nog wat limoensap toe. Draai sorbet in de sorbetière.
Kersenkwark
  1. Meng de kwark met de kersencoulis en bewaar afgedekt in de koeling.
Chocolade
  1. Smelt 60 gr chocolade in een klein pannetje in de warmhoudkast. Voeg op de werkbank de rest van de chocolade toe en laat deze oplossen. Doe de chocolade in een spuitzak. Leg bakpapier op een plaat en spuit op het papier kleine hekjes. Maak een paar hekjes meer i.v.m. breken. Laat de chocolade stollen op een koele plek.
Notities

Ingrediënten:

Taart (voor 16 personen):
200 gr boter
200 gr poedersuiker
50 gr cacaopoeder
1 st mespunt zout
0,5 st vanillestokje
3 st ei
200 gr amandelmeel
extra poedersuiker

Hazelnoten:
50 gr hazelnoten

Kersen:
30 st Amarene kersen
(op siroop)
0,5 st limoen, sap van
1 dl crème de cassis

Kersen sorbet:
1 st limoen, sap van
2 dl water
100 gr suiker
75 gr geleisuiker
400 gr kersen coulis
(Boiron)

Kersenkwark:
2 dl volle kwark
2 el kersencoulis
(Boiron)

Chocolade:
100 gr chocolade, puur

Afwerking:

Bereidingswijze:

Taart (voor 16 personen):
Smelt de boter en laat deze afkoelen. Zeef de poedersuiker en de cacao boven een kom en voeg zout toe. Meng het merg uit het vanillestokje met de boter. Roer de boter door het suiker-cacaomengsel. Voeg een voor een de eieren toe en spatel daarna het amandelmeel door het beslag.
Schep het beslag in een met boter ingevette springvorm van Ø 20 cm. Bak de taart 30 min in een oven (zonder hete lucht) op 175°C. De taart hoort na het bakken van binnen nog iets zacht te zijn. Laat de taart afkoelen op een rooster en verwijder na afkoelen de vorm. Bestrooi de taart licht met poedersuiker.

Hazelnoten:
Rooster de hazelnoten ong 8 min in een oven van 170°C. Hak de noten grof en bewaar op de werkbank.

Kersen:
Giet de siroop van de kersen in een pan. Kook de uitgelekte siroop, sap van de limoen en crème de cassis in tot stroperig. Proef af en voeg eventueel nog wat limoensap toe. Laat de siroop afkoelen.

Kersen sorbet:
Pers de limoen uit. Breng water, suiker, geleisuiker en limoensap aan de kook, haal van het vuur en voeg de coulis toe. Meng goed en laat afkoelen. Voeg eventueel nog wat limoensap toe. Draai sorbet in de sorbetière.

Kersenkwark:
Meng de kwark met de kersencoulis en bewaar afgedekt in de koeling.

Chocolade:
Smelt 60 gr chocolade in een klein pannetje in de warmhoudkast. Voeg op de werkbank de rest van de chocolade toe en laat deze oplossen. Doe de chocolade in een spuitzak. Leg bakpapier op een plaat en spuit op het papier kleine hekjes. Maak een paar hekjes meer i.v.m. breken. Laat de chocolade stollen op een koele plek.

Afwerking:
. Snijd van de taart het gewenste aantal punten. Maak de punten niet te groot.
. Los de chocolade hekjes van het papier.

Indekken:
Dek in met een koud rond wit designbord (met rand) met dessert lepel en vork.

Presentatie:
Zie foto: Leg iets uit het midden van het bord een punt taart. Leg een quenelle kwark bij de punt. Leg aan een kant van de kwark 3 kersen. Maak aan de andere zijde van de kwark een ijsstop van hazelnoten en leg hierop een bolletje ijs. Zet het hekje in de kwark en garneer het bord met siroop en eventueel overgebleven hazelnoten.