Geroosterde druiven met een sabayon van Merlot, crumble van pecannoten en basilicum

Geroosterde druiven met een sabayon van Merlot, crumble van pecannoten en basilicum
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Geroosterde druiven met een sabayon van Merlot, crumble van pecannoten en basilicum
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Crumble
Merlotsiroop
Druiven
Afwerking
Porties: personen
Instructies
Crumble
  1. Hak de pecannoten zeer fijn. Voeg bloem, basterdsuiker, boter en een beetje zout toe. Meng en kneed met de vingertoppen tot een kruimelig deeg. ‘Smeer’ het deeg dun uit op een bakplaat met matje en bak dit 12 min in een oven van 190°C. Laat afkoelen op de werkbank.
Merlotsiroop
  1. Was en schil de citroenen met de dunschiller. Kook de wijn met de schillen en de suiker in tot de helft. Zeef de schillen uit de siroop. Bewaar tot gebruik in de sabayon.
Druiven
  1. Was de druiven en haal de steeltjes er van af. Bewaar op de werkbank tot gebruik.
Notities

Afwerking:
. Klop het eigeel met de suiker schuimig. Voeg de Merlotsiroop toe en klop het mengsel au-bain-marie tot sabayon (max 80°C). Bij voldoende binding de kom van het waterbad halen en af en toe kloppen.
. Leg de druiven 10 min op een bakplaat met bakpapier in een oven van 190°C. Als de druiven open barsten zijn ze goed.

Indekken:
Dek in met een rond designbord met zwarte rand bord en een dessertlepel en vork.

Presentatie:
Zie foto. Plaats een ring Ø 9 cm in het midden van het bord. Vul de bodem van de ring met geroosterde druiven en lepel er de sabayon over. Verwijder de ring en decoreer met een aantal basilicumblaadjes. Strooi de crumble rond de druiven. Serveer meteen.