Ingredients
Mousse
- 6 gr gelatine
- 150 gr Danisch blue
- 35 gr eigeel
- 1,5 dl volle yoghurt
- 1,5 dl slagroom
Geconfijte sinaasappelschil
- 2 st sinaasappel
- 100 gr suiker
- 1,5 dl water
Siroop
- 40 gr bruine bastaardsuiker
- 80 gr Grand Marnier
Afwerking
- 10 st blaadje munt
Servings: personen
Instructions
Mousse
- Week de gelatine in koud water. Pureer de kaas met het eigeel en de yoghurt. Klop de slagroom lobbig. Knijp de gelatine uit en los op in 2 el verwarmde room. Meng het kaasmengsel met de gelatine. Spatel de geklopte slagroom onder het mengsel. Laat de massa opstijven in de koeling.
Gekonfijte sinaasappelschil
- Was de sinaasappels. Schil de sinaasappels met een dunschiller in rechte banen. Snijd de banen in reepjes van 1 mm. Los de suiker op in kokend water en kook hierin minstens 1 uur zachtjes de sinaasappelreepjes. Voeg regelmatig een beetje water toe om aanbranden te voorkomen. Haal de reepjes met een vork uit de resterende vloeistof en spreid ze uit op bakpapier om af te koelen. Dek af met folie om uitdroging te voorkomen.
Siroop
- Los de suiker op in de Grand Marnier. Laat inkoken tot 2/3 en afkoelen.
Recipe Notes
Indekken:
Dek in met een jockey cocktailglas en sorbetlepel.
Presentatie:
Zie foto: Doe met een ijsknijper een bol mousse in het glas. Verdeel de geconfijte sinaasappelschillen over de glazen. Verdeel de Grand Marniersiroop over de glazen. Garneer met een blaadje munt.