Mousse van schimmelkaas met geconfijte sinaasappelschil en Grand Marniersiroop

Mousse van schimmelkaas met geconfijte sinaasappelschil en Grand Marniersiroop
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10 personen
Servings
10 personen
Mousse van schimmelkaas met geconfijte sinaasappelschil en Grand Marniersiroop
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10 personen
Servings
10 personen
Ingredients
Mousse
Geconfijte sinaasappelschil
Afwerking
Servings: personen
Instructions
Mousse
  1. Week de gelatine in koud water. Pureer de kaas met het eigeel en de yoghurt. Klop de slagroom lobbig. Knijp de gelatine uit en los op in 2 el verwarmde room. Meng het kaasmengsel met de gelatine. Spatel de geklopte slagroom onder het mengsel. Laat de massa opstijven in de koeling.
Gekonfijte sinaasappelschil
  1. Was de sinaasappels. Schil de sinaasappels met een dunschiller in rechte banen. Snijd de banen in reepjes van 1 mm. Los de suiker op in kokend water en kook hierin minstens 1 uur zachtjes de sinaasappelreepjes. Voeg regelmatig een beetje water toe om aanbranden te voorkomen. Haal de reepjes met een vork uit de resterende vloeistof en spreid ze uit op bakpapier om af te koelen. Dek af met folie om uitdroging te voorkomen.
Siroop
  1. Los de suiker op in de Grand Marnier. Laat inkoken tot 2/3 en afkoelen.
Recipe Notes

Indekken:
Dek in met een jockey cocktailglas en sorbetlepel.

Presentatie:
Zie foto: Doe met een ijsknijper een bol mousse in het glas. Verdeel de geconfijte sinaasappelschillen over de glazen. Verdeel de Grand Marniersiroop over de glazen. Garneer met een blaadje munt.