Gevulde pijlstaarttubes op paddenstoelrisotto

Gevulde pijlstaarttubes op paddenstoelrisotto
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10 personen
Servings
10 personen
Gevulde pijlstaarttubes op paddenstoelrisotto
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10 personen
Servings
10 personen
Ingredients
Pijlstaartinktvis
Paddenstoelenrisotto
Chili mayonaise
Afwerking
Servings: personen
Instructions
Pijlstaartinktvis
  1. Krab met een mes de tubes schoon. Verwijder de zijvinnen en ogen. Snijd de tentakels los en gebruik deze in de vulling. Verwijder de inhoud en skelet en leg de schoongemaakte tubes koel weg tot de vulling.
Vulling
  1. Bak het kipgehakt zachtjes rul in wat olie en zet terzijde. Snijd de tentakels van de vis klein (zoals gehakt). Snijd de knoflook, ui en shiitake zeer klein. Hak de peterselie eveneens zeer fijn. Bak de ui, de knoflook en de gember zachtjes aan in een klein scheutje olie (niet te bruin laten worden). Voeg de tentakeltjes toe en laat meesmoren. Na 5 minuten de shiitake toevoegen en kruiden met peper, zout en een mespuntje cayennepeper. Blus af met een scheutje sojasaus. Laat alles nog ca 10 min garen op laag vuur, met de deksel op de pan. Voeg het kipgehakt toe en vermeng alles goed met elkaar. Maal de massa na afkoeling mooi fijn in een blender en doe alles in een spuitzak zonder spuitmondje.
Paddenstoelenrisotto (30 min voor uitserveren)
  1. Houd de bouillon tegen de kook aan. Was de rijst NIET. Fruit het gesnipperde sjalotje in de pan met een dikke bodem aan in wat boter en olijfolie. Roer vervolgens de rijst erdoor. Zorg dat alle korrels met vet bedekt zijn. Voeg 1 soeplepel (hete) bouillon toe en blijf roeren. Als de bouillon bijna geabsorbeerd is kan de volgende lepel worden toegevoegd. Blijf roeren. Als de risotto bijna gaar is: verhit boter in een koekenpan en gaar de gesneden paddestoelen en de ui. Haal de risotto van het vuur en laat deze een minuutje staan. Voeg de boter en de Parmezaanse kaas toe en schep het paddenstoelenmengsel erdoor. Houd warm. De risotto is op zijn best als hij "al dente" is, zacht romig glanst en dik vloeibaar is. Je moet hem met een vork kunnen eten. Breng de risotto op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Chilimayonaise
  1. Maak een sausje van de mayonaise en de chilisaus en doe dit in een spuitflesje.
Recipe Notes

Afwerking:
. Vul de inktvistubes met vulling. Sluit af met een cocktailprikker.
. Klop de eieren los met een garde. Rol de tubes eerst door de bloem dan door het losgeklopte ei en paneer daarna door de panko. Frituur de tubes op 175°C in porties in 5 min mooi bruin. Laat uitlekken op papier.

Indekken:
Dek in met een warm diep designbord met mes en vork.

Presentatie:
Zie foto: schep 1 lepel risotto in het bord en leg er een tube tegen aan. Garneer met streepjes chilimayonaise over de tube.