Irish coffee met truffel

Irish coffee met truffel
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10 personen
Servings
10 personen
Irish coffee met truffel
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10 personen
Servings
10 personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
slagroomtruffels (ca 30n stuks)
  1. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Verwarm de slagroom, poedersuiker en vanillesuiker licht tot suikers goed zijn opgelost. Laat de room afkoelen tot 20°C. Klop met een mixer de boter romig los en voeg langzaam, al kloppend de afgekoelde room toe en blijf 5 min kloppen tot het een zacht crème is. Let op! Boter mag niet gaan smelten.
  2. Schep de crème in een spuitzak met een glad spuitmondje van 15 mm. Spuit op een met folie bekleedde plaat stukjes van 2,5 cm lang, steek er een cocktailprikker in en zet deze minimaal 1 uur in de vriezer.
  3. Smelt 2/3 van de chocolade au bain-marie en voeg daarna de rest toe, de temperatuur moet hierna 45°C zijn. Haal de crème uit de vriezer, dompel één voor één door de chocolade. Laat overtollige chocolade goed afdruipen en wentel gelijk door de cacaopoeder en zet direct in de koeling tot gebruik.
Irish coffee
  1. Klop de room, maar moet nog goed schenkbaar zijn. Maak sterke koffie en zorg dat deze warm blijft. Verwarm de glazen voor met kokend water en laat even goed warm worden. Verwijder daarna het water.
  2. Doe in elk hittebestendig glaasje 2 tl bruine suiker. Verwarm de whisky in een pannetje tot 70°C. Zodra dampen zichtbaar zijn verdeel je de whisky over de glaasjes. Verwarm de koffie tot 85°C en schenk deze langzaam op de whisky tot 1 cm onder de rand.
  3. Giet nu voorzichtig over de bolle kant van een lepel de room op de koffie. Let op: de koffie en de room mogen niet met elkaar mengen!
Recipe Notes

Afwerking:
Verwijder de cocktailprikkers van de truffels.

Indekken:
Dek in met een hittebestendig glaasje op een klein bordje.

Presentatie:
Zie foto: Serveer de Irish coffee glaasje op een klein wit bordje en leg er twee slagroomtruffel naast. Zet de resterende truffels op tafel voor de liefhebbers (truffels in koeling bewaren !).