Loempiaatje met tuinboontjes en kippenlever

Loempiaatje met tuinboontjes en kippenlever
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Loempiaatje met tuinboontjes en kippenlever
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
tuinboontjes
kippenlever
vulling
loempia
saus
afwerking
Porties: personen
Instructies
  1. Tuinboontjes: Verwijder de vliesjes van de ontdooide tuinboontjes. Bewaar de boontjes tot gebruik.
  2. Kippenlever: Maak de levers schoon en snijd ze in blokjes van ca 1x1 cm. Breng een pannetje water aan de kook, zet van het vuur af en laat hierin, in een zeef, de levertjes 1 min rusten. Laat ze daarna goed uitlekken.
  3. Vulling: Snijd de lente-uitjes en het ontbijtspek fijn. Fruit deze samen in een pan aan met een beetje boter. Voeg vervolgens de stukjes kippenlever toe en laat even mee bakken. Roer nu de tuinboontjes er doorheen. Voeg geleidelijk de room toe (vulling mag niet te nat worden). Breng de massa hoog op smaak met peper en zout.
  4. Loempia: Neem loempiavellen uit de vriezer en laat ontdooien. Snijd de loempiavellen tot 10 stuks van 15 x 20 cm en leg op snijplank. Smeer kanten in met eiwit. Schep 1 el vulling op het loempiavel. Rol beetje dicht, draai zijkanten naar binnen (loempiaatje moet max 10 cm lang worden) en rol verder stevig dicht. Strijk nog wat eiwit op einde en druk beetje aan.
  5. Saus: Snij de sjalot fijn. Kook de witte wijn met de sjalot en een beetje peper in tot 10%. Verwarm de kippenbouillon en de room. Voeg deze bij de ingekookte wijn en kook nog even door. Mix de massa en passeer alles door een zeef en breng verder op smaak met peper en zout.
  6. Afwerking: - Frituur de loempia’s (met max 5 tegelijk) in 2 à 3 minuten op 180ºC tot goudbruin en laat uitlekken. - Verwarm de saus en bind met beetje witte roux. - Hak de peterselie fijn.
  7. Indekken: Dek in met warm 8-kantig kleine bord met amuse bestek.
  8. Presentatie: Snij loempiaatje schuin in twee stukjes. Plaats deze op het bord (zie foto) en schenk een beetje saus er voor. Garneer af met peterselie.