Ingredients
soep
- 1 kg venkelknol
- 20 g boter
- 0,9 ltr runderbouillon
binding
- 1,5 dl melk
- 40 g bloem
- 2 dl room
- 1 dl Pernod
- peper en zout
Servings: personen
Instructions
- Was de venkel en verwijder de kern aan de onderzijde. Be-waar wat van de groene blaadjes voor de garnering. Snijd de knol in niet te grove stukken en zet deze kort aan in de boter. Voeg bouillon toe en kook de venkel gaar. Pureer vervolgens met de staafmixer en druk de massa door een zeef.
- Maak de bloem aan met de koude melk tot een papje.
- Breng de soep weer aan de kook en voeg beetje bij beetje het bloem-melk mengsel toe tot de soep de juiste dikte heeft. Voeg de room toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg als laatste nog naar smaak wat pernod toe.
- Klop de slagroom en een scheutje pernod tot ruim yoghurt-dikte. Maak de soep opnieuw warm.
indekken
- Gebruik schoteltje en warm koffiekopje en dek in met de dessert/soep lepel.
presentatie
- Schep een lepeltje garnalen in het kopje. Schenk hierop de hete soep en vervolgens een lepeltje van de geslagen room. Garneer af met wat venkel groen.