Ingrediënten
Parmezaancrème
- 250 g aardappel kruimig
- 4 dl ansjovis
- 300 g Parmezaanse kaas
- 25 g eiwit 1 ei
- peper en zout
Mosselen
- 40 st mosselen groot 30+10 reserve
- 1 dl witte wijn
Spinaziesaus
- 300 g spinazie
- zonnebloemolie
- 0,75 dl groentebouillon
- 14 g maizena 2 tl
Porties: personen
Instructies
Parmezaancrème
- Schil de aardappels en snijd fijn. Kook deze in de melk met de ansjovis gaar. Haal de vis eruit en voeg roerend de geraspte kaas toe tot deze is opgelost. Klop het eiwit op en roer ook dit er door heen.
- Mix alles met de staafmixer zeer fijn en blijf mixen tot je een zeer gladde massa hebt. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar afgedekt in de warmhoudkast tot gebruik.
Mosselen
- Was de mosselen grondig onder koud water. Kook de mosselen gaar in een beetje witte wijn. Verwijder de schelpen. Bewaar 30 mosselen tot gebruik.
Spinaziesaus
- Was de spinazie. Bak deze vervolgens in een beetje olie aan en voeg daarna de bouillon toe. Mix de gare spinazie en de maïzena in de keukenmachine tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar afgedekt in de warmhoudkast.
Notities
Afwerking:
Maak een papje van de bloem, maïzena, melk, sesamolie, peper en zout en wikkel de mosselen erin. Frituur de mosselen tot goudbruin op 175°C.
Besprenkel de sla met wat olie.
Indekken:
Dek in met een warm achthoekig bord met mes en vork.
Presentatie:
Maak een spiegel van spinaziesaus. Plaats de Parmezaancrème in het midden van het bord zodat de saus naar buiten vloeit. Leg er de mosselen op en versier met wat slablaadjes.