Risotto van bietensap en rozen

Risotto van bietensap en rozen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Risotto van bietensap en rozen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
Risotto
Afwerking
Porties:
Instructies
Risotto
  1. Schil de rode bieten en pers deze in de sapcentrifuge. Verwarm het bietensap. Kook de bouillon en houd deze warm. Maak de sjalotten schoon en hak fijn. Fruit de sjalotten en de risotto in olie. Blus af met witte wijn en meng het bietensap erdoor. Voeg daarna beetje bij beetje de warme bouillon toe. Wacht telkens tot het vocht is opgenomen voordat nieuwe bouillon kan worden toegevoegd. Haal de risotto van het vuur wanneer deze gaar is, voeg dan de boter en de kaas toe. Nu niet meer op het vuur zetten en wacht tot de boter gesmolten is. Voeg nu de rozen aroma toe. Maak op smaak met peper en zout. Zorg er voor dat de risotto zeer smeuïg blijft( bijna als een dikke soep), voeg desnoods extra bouillon toe.
Afwerking
  1. Scampi: Snij de scampi doormidden tot aan het staartje, zorg ervoor dat het aan elkaar blijft zitten. Bewaar koel tot gebruik.
  2. Cantharellen: Maak de cantharellen goed schoon. Bewaar koel tot gebruik.
Notities

Verwarm de risotto.

Bak de scampi in olie.

Bak de cantharellen in olie.

 

Indekken:

Dek in met een warm diep bord met lepel en vork.

Presentatie:

Neem een diep wit bord. Verdeel de risotto zodanig over het bord dat de bodem goed bedekt is. Plaats de garnaal in het midden en leg 3 stuks cantharellen in een lijn over het bord. Versier verder op dezelfde lijn af met 1 viooltje en wat shiso purper