Taartje van rivierkreeftjes

Taartje van rivierkreeftjes
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10
Servings
10
Taartje van rivierkreeftjes
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10
Servings
10
Ingredients
Salade
(Dragon)mayonaise
Asperge
Garnering
Servings:
Instructions
Salade
  1. Snipper de sjalotten zeer fijn en gaar in de olie. Schil de wortel en snij deze in blokjes van 2 mm en stoof ze in olie beetgaar. Snij de appel in blokjes van 2 mm en be-waar deze in een beetje citroensap en water. Laat de rivierkreeftjes (indien nodig) uitlekken en snij ze in 3 stukjes. Snij verder de lente-ui in dunne ringetjes en meng dan alle ingrediënten van deze salade door elkaar. Bewaar in de koeling.
(Dragon)mayonaise
  1. Mayonaise: Klop het eiwit goed los en voeg druppelsgewijs de olie toe, blijf goed roeren en olie toevoegen tot de mayonaise stijf is, voeg peper, zout, mosterd en citroensap toe.
  2. Dragon: Snij de dragon fijn.
  3. Meng de helft van de mayonaise door de salade en roer dit goed tot deze iets smeuïg is. Voeg de gesneden dragon bij de andere helft van de mayonaise.
Asperge
  1. Snij de asperges af op 10 cm en kook ze beetgaar. Spoel direct koud af en bewaar tot gebruik.
Recipe Notes

Indekken:

Dek in met rechthoekig wit bord met amuse bestek.

Presentatie:

Veeg een lik dragonmayonaise over het bord.

Doe de rivierkreeft salade in een ring van 6 cm, druk dit licht aan met een stamper.

Plaats wat rucola aan het begin van de veeg en plaats het taartje op het “kruispunt”.

Garneer het taartje af met de 2 st asperges en wat shiso purper.