Ingredients
Soep
- 500 gr rode biet
- 200 gr winterwortel
- 200 gr pastinaak
- 150 gr ui
- 3 st teen knoflook
- 2 st takje citroentijm
- 2 el zonnebloemolie
- 2 ltr groentenbouillon
Room
- 0,5 st limoen
- 100 gr amandel
- 1 st teen knoflook
- 1 dl water
- 0,5 tl kurkuma
- 0,5 tl komijn
- snufje zout
- room
Afwerking
- 5 st takje citroentijm
Servings: personen
Instructions
Soep
- Schil de rode bieten, de wortel en de pastinaak. Pel de ui en de knoflook en snijd fijn. Snijd alle groenten klein en doe ze samen met de olie in een grote ketel. Zet op het vuur een laat enkele minuten zachtjes stoven. Voeg hierna de groetenbouillon toe en breng het geheel aan de kook en laat 25 minuten zachtjes pruttelen. Mix de soep glad in de blender, passeer door een zeef en breng op smaak met peper en zout. Voeg één druppel tabasco toe en proef af. Voeg eventueel nog een druppel toe.
Room
- Pers de limoen. Doe verder alle ingrediënten voor de gezonde room in de blender, mix tot een gladde massa en bewaar in een kleine maatbeker. Voeg eventueel wat room toe om de massa schenkbaar te houden.
Recipe Notes
Afwerking:
Verwarm de soep.
Ris de blaadjes van de takjes citroentijm.
Indekken:
Dek in met een warm wit design soepbord met een soeplepel.
Presentatie:
Zie foto: Verdeel de soep over de borden. Voeg 1 lepel amandelroom in het midden van de soep toe en trek met een mes enkele strepen naar de randen. Garneer met fijn gehakte citroentijm.