Zalmbonbon

Zalmbonbon
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Zalmbonbon
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediƫnten
Cocktailmousse
Paprika
Afwerking
Porties: personen
Instructies
Zalmbonbon
  1. Snipper de sjalot heel fijn en hak de kappertjes grof. Doe de garnalen, sjalot en kappertjes in een kom. Klop de mayonaise, mosterd limoen en gembersiroop door elkaar en voeg dit toe aan de garnalen. Bekleed de binnenkant van een klein bakje (ca. 50cc) overlappend met verhoudfolie. Bekleed de folie met een plakje gerookte zalm, laat voldoende overlappen. Schep het garnalenmengsel in de bakjes en druk met een lepel goed aan. Vouw de bovenkant dicht met de overlappende zalm. Draai het vershoudfolie strak dicht en zet de bakjes in de koeling.
Cocktailmousse
  1. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Voeg de mayonaise, ketchup, kerrie- en paprikapoeder samen en roer goed door. Spatel de slagroom door het mengsel en voeg de sherry en whisky toe. Roer nogmaals goed door en breng op smaak met een beetje peper en zout. Zet de cocktailsaus koel weg tot gebruik.
Paprika
  1. Schil de paprika met een dunschiller en snijd de paprika klein brunoise voor (garnering).
Dressing
  1. Maak wat dressing voor de garnering van sla. Gebruik olijfolie, peper, zout, mosterd, gembersiroop, een snufje cayennepeper en proef af.
Notities

Indekken:
Dek in met een rechthoekig bord met afgeronde kanten met een dessertmes en vork.

Presentatie:
Zie foto: Haal de zalmbonbon uit de bakjes en verwijder voorzichtig de folie. Leg een blaadje sla op het bord, besprenkel dit met wat dressing en leg er wat paprika-brunoise op. Schenk een beetje mousse op de sla en plaats er de bonbon op. Leg boven op de bonbon een klein beetje haring kaviaar. Drapeer aan de voorzijde van de bonbon een quenelle van cocktailmousse en strooi hier wat paprikapoeder over en versier het met een takje dille. Strooi verder wat paprikapoeder op het witte bordje.