Ingredients
Fruit marmelade
- 200 gr aardbeien
- 80 gr blauwe bessen
- 30 gr gember
- 40 gr water
- 40 gr suiker
- 30 gr aardbeien likeur
- 2,5 gr gelatine
yoghurt-vanille mousse
- 2 gr gelatine
- 40 gr slagroom
- 1 st vanillestokje
- 40 gr poedersuiker
- 75 gr suiker
- 90 gr eiwit
- 200 gr slagroom
- 30 gr suiker
- 200 gr yoghurt
Fruit
- 250 gr aardbeien
- 100 gr blauwe bessen
- 40 gr water
- 40 gr suiker
Afwerking
- 10 st blaadje munt
Servings: personen
Instructions
Fruit marmelade
- Snijd de aardbeien en de zwarte bessen in kleine stukjes. Snijd de gember in stukjes. Verwarm het water met de suiker en voeg de gember toe. Laat het 10 min op zeer laag vuur staan. Week de gelatine in koud water. Haal de gember uit het water en voeg het fruit, de likeur en de uitgeknepen gelatine toe. Vul de cocktailglazen ongeveer 3 cm met het fruit en zet in deze in de koeling.
Vanille yoghurt mousse
- Week de gelatine in koud water. Verwarm de slagroom met het vanillemerg en het opengesneden vanillestokje. Haal van het vuur en laat 20 min trekken. Verwijder daarna het vanillestokje en verwarm de slagroom. Los hierin de uitgeknepen gelatine op. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de 2 suikers door elkaar. Klop het eiwit, onder regelmatig toevoegen van de suiker, helemaal stijf. Klop de slagroom met de suiker stijf en voeg de vanille-slagroom toe. Spatel de yoghurt en het stijfgeslagen eiwit door de slagroom. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit dit op het roodfruit. Zet de glazen weer terug in de koeling.
Fruit
- Snijd het fruit in grote stukken. Verwarm het water met de suiker en glaceer het fruit hierin. Bewaar op kamertemperatuur.
Recipe Notes
Indekken:
Dek in met een koud Jockeyglas met dessertlepel.
Presentatie:
Zie foto: Schik het fruit op de yoghurt en garneer af met een blaadje munt.