Beschuitje rode biet

Beschuitje rode biet
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Beschuitje rode biet
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Beschuitje
Crème Fraîche
Afwerking
Porties: personen
Instructies
Rode biet
  1. Leg de rauwe rode biet onder water in een pan, voeg kruidnagel, suiker, laurier en appelazijn toe en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 20 min rustig koken. Giet het water af en laat afkoelen. Schil de biet en rasp de biet met een grove rasp en breng op smaak met peper, zout, eventueel balsamico azijn en een beetje olijfolie. Laat de biet uitlekken op een zeef en bewaar op kamertemperatuur.
Beschuitje
  1. Schil de aardappelen en schaaf ze over een mandoline die gelijk dunne frietjes maakt op lucifer dikte. Spoel de frietjes af onder de koude kraan en droog deze op een theedoek. Frituur de frietjes kort even voor in arachideolie op 140°C.
Crème Fraîche
  1. Klop de crème fraîche goed door en breng goed op smaak met peper, zout en een paar druppels citroensap. Voeg dan de fijn gesneden bieslook toe. Doe alles in een spuitzak.
Notities

Afwerking:
Bak de frietjes héél kort even af in de olie op 180°C. Laat de frietjes uitlekken op keukenpapier en zout licht.

Indekken:
Dek in met een klein 6-kantig bord met amuse mes en vork.

Presentatie:
Maak het bord op zoals afgebeeld op de foto. Neem een ring van Ø 5 cm en vul deze met het beschuit. Spuit daar bovenop de crème fraîche en daar bovenop de rode biet. Spuit op de rode biet nog een klein toefje crème fraîche en leg daar een sprietje bieslook op.
Rasp de broccoli over het gerecht en het bord.