Ingredients
Bouillon
- 75 g wortel
- 40 g ui
- 75 g prei
- 75 g bleekselderie
- 75 g champignons
- 75 g Tomaat:
- 1,5 l water
- 5 takjes platte peterselie
- 3 takjes bladpeterselie
- 2 tenen knoflook
- 2 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 6 st zwarte peperkorrels
- 1 tl zout
Soep
- 135 g ui
- 3 tenen knoflook
- 400 g sperziebonen
- 135 g aardappelen kruimig
- 35 g boter
Toast met groene pesto
- 25 g basilicum
- 1 teen knoflook
- 15 g walnoten geroosterd
- 15 g geraspte kaas
- 0,5 dl olijfolie extra vierge
- peper en zout
- 10 cm stokbrood
- olijfolie
- grof zeezout
Afwerking
- 1,5 dl room
- bouillonpoeder groente
- peper en zout
Servings: personen
Instructions
Bouillon
- Maak alle groenten schoon en snijd klein; hoe kleiner hoe meer smaak. Doe alle groenten en kruiden in een pan en voeg het water toe.
- Breng het geheel, zonder deksel, op een matig hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en plaats de deksel schuin op de pan. Laat de bouillon ca. 1 uur zachtjes trekken. Laat de bouillon iets afkoelen en zeef de bouillon.
Soep
- Verwarm de groentebouillon. Maak de ui en knoflook schoon en snipper beide. Snijd de sperzieboontjes in kleine stukjes. Schil de aardappel en snijd in kleine stukken.
- Fruit de ui en knoflook in wat boter in een soeppan. Voeg de sperziebonen en aardappel toe. Doe de bouillon erbij en laat alles garen. Pureer de massa fijn in de keukenmachine of met de staafmixer.
Toast met groene pesto
- Snijd de basilicum heel fijn. Snijd en plet de knoflook tot puree. Hak de walnoten fijn. Neem een vijzel en plet daarin de walnoten. Voeg de basilicum, knoflook en kaas toe en meng al plettend goed door elkaar. Voeg in delen de olijfolie toe tot de goede consistentie is bereikt. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar op de werkbank.
- Snijd het stokbrood in 10 plakjes en leg de plakjes op een ovenplaat en besprenkel en een beetje olijfolie en zeezout. Bak dan 4 min op 180°C in de oven. Besmeer met pesto.
Recipe Notes
Afwerking:
Verwarm de soep, voeg de room toe en. Voeg de room toe en breng op smaak met groentebouillon poeder, peper en zout.
Indekken:
Dek in met een warm wit klein soepbord met soeplepel.
Presentatie:
Zie foto: Schenk de soep op het bord en serveer er de toast met pesto en kaas bij.