Appelschijven met kandijschuim

Appelschijven met kandijschuim
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10 personen
Servings
10 personen
Appelschijven met kandijschuim
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10 personen
Servings
10 personen
Ingredients
Appelschijven
Kandij
Afwerking
Servings: personen
Instructions
Appelschijven
  1. Steek met een appelboor het klokhuis uit de appels. Snijd de onder- en bovenkant recht bij en verdeel elke appel in 5 schijven.
  2. Leg de 10 appelschijven op een bakplaat en bewaar deze afgedekt tot gebruik.
Saus
  1. Pers de sinaasappel uit en doe met citroensap, suiker en kaneel in een pan. Verwarm al roerend tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook en bind met een beetje aardappelzetmeel opgelost in water. Laat afkoelen.
Kandij
  1. Doe de koekjes in een plastic zak en verkruimel met de deegrol.
Recipe Notes

Afwerking:
Klop de eiwitten stijf in een schone, ontvette kom en voeg er daarna in 3 porties door een zeef de poedersuiker toe. Spatel de koekkruimels door het eiwit. Verdeel dit schuim over de appelschijven en bestrooi met amandelschaafsel.
Bak dit in circa 20 min af in een oven van 180°C, zonder hete lucht en zonder stoom.

Indekken:
Dek in met een langwerpig bord met amuse mes en vork.

Presentatie:
Zie foto: Leg midden op het bord een appelschijf en breng rondom wat saus aan.