Zarzuela

Zarzuela
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Zarzuela
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
vissoep
kruidenboter
brood
Porties:
Instructies
vissoep
  1. Ontvel de tomaten, verwijder de pitten en snijd het vlees in blokjes van 1 cm. Maak de uien schoon, snijd in vieren en daarna in fijne ringen. Snijd de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon, snijd in vieren en daarna in ringen. Maak de peper schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn.
  2. Verhit de olie in een grote pan en fruit daarin de ui en knoflook glazig. Fruit de paprika, tomaat en peper 5 minuten mee en blus af met water, wijn en citroensap. Roer alles goed door en laat even doorkoken. Bak de scampi en mosselen in wat olie op in een aparte pan. Snijd de visfilets in kleine stukken (3 cm) en bestrooi deze met viskruiden. Snijd de ansjovisfilet in kleine stukjes. Voeg de vis, de scampi, de ansjovis en de mosselen toe aan de soep en laat nog 5 minuten meekoken. Breng de soep op smaak met peper en zout.
kruidenboter
  1. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Hak de kruiden ragfijn en meng ze met de zachte boter samen het citroensap en de uitgeperste knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Vul er kleine soufflébakjes mee en plaats in de koeling tot de boter stevig is.
  2. Let op: Haal de soufflébakjes op tijd uit de koeling zodat de boter smeerbaar op tafel komt wordt.
Notities

Afwerking

Bak het stokbrood in de oven.

Haal boter uit de koeling.

Indekken:

Neem warme gekleurde soepborden en dek in met broodbordje, botermesje en soeplepel.

Presentatie:

Serveer de soep met een stukje stokbrood en kruidenboter.