Gazpacho van tomaat

Gazpacho van tomaat
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Gazpacho van tomaat
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Gevulde tomaat
Afwerking
Porties: personen
Instructies
Gevulde tomaat
  1. Kook water in een ketel. Kras de tomaten in bij het kroontje en leg ze even in het kokend water. Ontvel de tomaten, snijd ze horizontaal op 2/3 door en haal de onderste helft voorzichtig leeg. Let op dat deze leeggehaalde kroonzijde van de tomaten gebruikt worden voor de gazpacho. Schil de paprika met een dunschiller. Snijd de courgette in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika, sjalot en de courgette heel fijn brunoise. Gebruik bij de courgette alleen brunoise waar groen aan zit. Bewaar tot gebruik. Hak de basilicum fijn, meng dit met de kaas en een beetje room smeuïg en doe het vervolgens in een spuitzak. Kort de beukenzwammen wat in en blancheer ze 1 min in kokend water.
Gazpacho
  1. Snijd de tomaten in stukken en neem ook de halve tomaten (van hierboven). Schil de paprika, snipper de sjalot en snijd de komkommer in stukken. Doe alles in de blender, mix het goed en passeer alles door een zeef. Doe het vocht in een schenkkan, voeg de olie en het eigeel toe en mix het geheel met de staafmixer. Er is 1 liter soep nodig. Wanneer er te weinig ‘soep’ uit de tomaten is gekomen: aanvullen met wat tomatensap uit een flesje en een beetje tomatenpuree. Breng op smaak met peper en zout en evt. een drup tabasco. Bewaar de soep tot gebruik in de koeling.
Notities

Afwerking
Snijd de onderkant van de tomaat vlak zodat deze blijft staan. Spuit een laagje kaas in de halve leeggehaalde tomaat en vul verder af met de groente brunoise. Steek de beuken-zwammen boven in de groente en garneer met 1 blaadje basilicum.

Indekken:
Dek in met een koud klein diep wit designbord met lepel en vork.

Presentatie:
Zie foto: zet de gevulde tomaat midden op het bord en schenk de gazpacho er rondom.