Heldere kervelsoep met paling

Heldere kervelsoep met paling
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Heldere kervelsoep met paling
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Soep
Broodjes
Groene boter
Afwerking
Porties: personen
Instructies
Soep
  1. Doe het soepvlees met de kippenvleugeltjes in het water en breng het aan de kook. Schuim het regelmatig af. Snijd prei en wortel klein en doe bij de soep. Voeg geplette knoflook toe. Verwijder de kroontjes van de peterselie en bewaar deze. Breek de stelen en doe bij de soep. Voeg foelie, tijm en geplette peperkorrels toe. Gebruik een snelkookpan, vul die tot max 2/3, de kooktijd onder druk is 20 min. Zeef de bouillon door een neteldoekse lap. Ontvet de soep m.b.v. een ontvetkan en klaar ze dan met het eiwit. Hak de kervel klein en laat die 30 min in de geklaarde bouillon trekken. Zeef de bouillon opnieuw door een neteldoekse lap. Breng de soep op smaak met sherry, citroensap, peper en (groente)bouillonpoeder.
Broodjes
  1. Breng ingrediënten op kamertemperatuur. Meng het gist met het lauwe water en de suiker en roer het goed door. Doe de gezeefde bloem met het zout in de keukenmachine en laat het zachtjes draaien. Voeg nu de handwarme melk toe. Niet alles tegelijk. Voeg vervolgens de gist toe. Als het deeg eigenlijk nog te dik is moet de boter erbij gevoegd worden. Meng alles goed en doe er naar behoefte de rest van de melk bij. Het deeg mag niet te slap worden. Haal het deeg als het klaar is uit de machine en bol het op. Laat het deeg op een warme plaats 30 min rusten. Verdeel het deeg in stukjes van ca 40 gr. Bol deze stukjes op en leg er een schone theedoek over. Laat ze ca 30 min rijzen. Bestrijk de gevormde broodjes met een paar druppels water en losgeklopte eierdooier. Leg de broodjes op een met boter ingevet bakblik en bak ze vervolgens in een oven van 220°C in 10 à 12 min mooi goudbruin af.
Groene boter
  1. Haal de blaadjes van de stelen van de kruiden en was ze. Breng een beetje water aan de kook en laat de blaadjes en de bieslook hierin 10 sec meekoken. Zeef de kruiden eruit en laat ze afkoelen. Doe de kruiden in een velletje keukenpapier en knijp zo, tussen de vingers, het vocht eruit. Hak de kruiden fijn en roer ze door de zachte boter. Deze moet smeuïg worden. Kruid de boter verder met wat peper en zout. Laat de boter opstijven in de koeling. Controleer de smeerbaarheid na 15min en verdeel over een vijftal bakjes.
Notities

Afwerking:
Verwarm de soep. Hak de kervel en de peterselie klein. Snijd de gerookte palingfilets in kleine stukjes.

Indekken:
Dek in met een warm wit soepbord met lepel en botermesje.

Presentatie:
Verdeel de gehakte kruiden en de stukjes paling over de borden giet er de hete bouillon over. Serveer uit met gebakken broodjes en groene boter.