Ingredients
groen sap
- 500 gr komkommer
- 400 gr granny smith
- 200 gr bleekselderij
- 16 gr sushi-azijn
- 2 el gin
- peper en zout
groentesalade
- 150 gr Radijs:
- 150 gr rettich
- 150 gr komkommer
- citroensap
Kingkrabsalade
- 50 gr Radijs:
- peper en zout
Coraal tuille
- 100 gr water
- 40 gr zonnebloemolie
- 0,25 tl zout
- 0,5 tl groene kleurstof
- 0,5 tl mosterd
- 25 gr bloem
garnering
- 20 st Affila cress
- 50 gr Griekse yoghurt
Servings:
Instructions
Groen sap
- Pers de komkommer, Granny smith en bleekselderie door de sapcentrifuge, voeg de sushi azijn en gin toe en breng op smaak met peper en zout.
Groentesalade
- Snij de groente brunoise (2 x 2 mm) en bewaar deze tot gebruik in water met een beetje citroensap.
Kingkrabsalade
- Snijd de radijs brunoise. Meng dit door de krabsalade. Maak op smaak met peper en zout.
Coraaltuilles
- Een werkje voor mensen met geduld !!! Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en mix alles goed met de staafmixer. Dit mengsel heet Coraal. Zet de bakplaat aan op 160°C. Neem een pan met een goede anti aanbak laag, doe 1 el Coraal in de koude pan, laat het naar alle kanten uitlopen en bak het in de pan op de bakplaat helemaal droog . Dit duurt 15 min. Als het helemaal droog is kun je het voorzichtig uit de pan halen met een kunststof spatel. Leg deze Coraal tuille op keukenpapier. Laat de pan afkoelen en bak daarna de volgende 9 tuilles. Je kunt in 2 pannen gelijk 4 st tuilles maken.
Afwerking
- Schud het water van de groentesalade en droog op keukenpapier. Doe de Griekse yoghurt in een spuitflesje.
Indekken
- Dek in met een diep bord met mes en vork.
Presentatie
- Plaats een ring van Ø 7 cm op het bord en vul deze ongeveer een ½ cm met de groentesalade, doe dan de Kingkrab erop. Verwijder de ring en giet de green juice om de salade heen. Spuit 3 toefjes yoghurt op de Coraal en garneer met de cress en leg de Coraal half over de krab. Dek in met een diep bord met mes en vork.