Patrijs met zuurkool, bloedworst, cranberries, druiven en colasaus

Patrijs met zuurkool, bloedworst, cranberries, druiven en colasaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Patrijs met zuurkool, bloedworst, cranberries, druiven en colasaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Colsasaus
Zuurkool
Cranberries
Bloedworst
Druiven
Roodpootpatrijs
Porties: personen
Instructies
Colasaus
  1. Maak ui, knoflook, bleekselderij en prei schoon en snijd klein. Verhit de olie en braad de kippenvleugels aan. Voeg de groenten toe en fruit deze. Voeg daarna fond, cola en sojasaus toe en laat op laag vuur 90 min zachtjes trekken. Zeef de saus en laat inkoken tot 2 dl. Bewaar op werkbank.
Zuurkool
  1. Maak de ui schoon en snijd in heel dunne halve ringen. Fruit de ui glazig in de boter. Knijp de zuurkool uit en voeg toe; blus af met witte wijn. Laat de zuurkool op laag vuur garen en bijna volledig droog stoven. Bewaar op de werkbank.
Cranberries
  1. Pers de sinaasappel uit. Breng het sap met de cranberries aan de kook en kook 10 à 15 min tot de cranberries zacht zijn en het vocht grotendeels verdampt. Voeg suiker toe tot de gewenste smaak en kook daarna nog 1 min op. Bewaar op werkbank.
Bloedworst
  1. Haal met een steker (Ø 3 cm) 10 rondjes van 1 cm dikte uit de bloedworst en bewaar afgedekt op de werkbank.
Druiven
  1. Was de druiven en ris ze; droog daarna goed.
Roodpootpatrijs
  1. Controleer de patrijsfilets en maak indien nodig schoon. Bewaar afgedekt in koeling tot 30 min voor het bakken. Klaar de boter.
Notities

Afwerking:
. Droog de patrijsfilets en bak 2-3 min op de velkant in de helft van de geklaarde boter. Draai de filets om en kruid met peper en zout. Zet de pan max 15 min in de warmhoudkast.
. Bak de bloedworst in de andere helft van de geklaarde boter krokant.
. Verwarm de saus; let op dat de saus niet te zout wordt.
. Verwarm de zuurkool en breng op smaak.
. Verwarm de cranberries.
. Bak de druiven heel kort in een beetje boter.

Indekken:
Dek in met een warm groot diep bord met mes en vork.

Presentatie:
Zie foto: Leg op het midden van het bord wat zuurkool. Leg aan een zijde 3 druiven, de bloedworst en wat cranberriescompote en aan de andere zijde de patrijs. Nappeer de patrijs voor de helft met wat saus.