Rabarber met aardbeien en ijs van rozemarijn

Rabarber met aardbeien en ijs van rozemarijn
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10 personen
Servings
10 personen
Rabarber met aardbeien en ijs van rozemarijn
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10 personen
Servings
10 personen
Ingredients
Rabarber
Saus
IJs van rozemarijn
Aardbeien
Pistachenoten
Afwerking
Garnering
Servings: personen
Instructions
Rabarber
  1. Was de rabarber en snijd in stukken van 2 à 3 cm. Schil de gemberwortel en rasp 1 theelepel. Vermeng dan alle ingrediënten tot een marinade. Schep de rabarber hier doorheen en laat gedurende 1½ uur marineren. Kook daarna de rabarber in de marinade beetgaar, breng eventueel nog extra op smaak met wat extra suiker en honing. Schud het vocht af en laat de rabarber afkoelen tot gebruik.
Saus
  1. Saus: Voeg de vanille essence bij de melk en de room en verwarm het mengsel. Laat 10 minuten op laag vuur staan. Roer de suiker met de eidooiers tot een witte crème. Voeg al roerend het warme roommengsel toe. Giet alles terug in de pan en laat al roerend binden (max. 80ºC). Giet daarna de gebonden massa onmiddellijk in een koude schaal en laat afkoelen. Bewaar tot gebruik.
IJs van rozemarijn
  1. Voeg de vanille essence bij de melk, suiker en de takjes rozemarijn en breng het mengsel aan de kook. Laat vervolgens 30 minuten op laag vuur zachtjes trekken. Verwijder de takjes rozemarijn. Klop de suiker met de eidooier tot een witte crème. Voeg al roerend het warme roommengsel toe. Giet alles terug in de pan en laat al roerend binden (max. 80ºC). Laat afkoelen en voeg dan de lobbig geslagen slagroom toe. Draai er ijs van in de ijsmachine.
Aardbeien
  1. Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Snij in plakjes en zoet eventueel aan met poedersuiker.
Pistachenoten
  1. Hak de noten grof in de vijzel en rooster deze 5 min in een oven van 180°C. Schud af en toe even om.
Recipe Notes

Afwerking:
Klop de slagroom lobbig en spatel door de afgekoelde saus.

Indekken:
Dek in met een koud blauw bord en dessert bestek.

Presentatie:
Zie foto: Leg de plakjes aardbei op het bord en schep er de stukjes rabarber op. Schenk de saus er over heen. Leg de gehakte noten ernaast en plaats er het bolletje ijs op. Steek een takje rozemarijn in het ijs.