Gevulde maïskipfilet met zomerse groenten

Gevulde maïskipfilet met zomerse groenten
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Gevulde maïskipfilet met zomerse groenten
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
Maïskipfilets
Maïs creme
Saus
Groenten
Afwerking
Porties:
Instructies
maískipfilets
  1. Maak de filets schoon, eventueel aanwezig vel bewaren voor in de saus. Snij de filets in de lange weg bijna door en klap deze om, leg er plastic folie op en sla plat. Bestrooi ze met peper en zout en leg er een plak kaas op. Rol ze strak op. Blancheer de sla even in heet water, leg de rol filets er op en rol het geheel strak op in plastic folie. Maak er mooie rolletjes van. Bewaar tot gebruik. Stamp de pistache noten in de vijzel fijn. Bewaar tot gebruik.
maïscreme
  1. Week de gelatine in koud water. Pureer de maïs met de staafmixer glad en zeef dit. Verwarm de room, los de gelatine hierin op en doe vervolgens de maïs er door. Mix het nogmaals met de staafmixer. Vul 20 kleine siliconen vormpjes met de crème en zet deze in de koeling.
saus
  1. Maak de groente schoon, snijd ze in stukken en bak deze aan in wat boter. Voeg vervolgens rode wijn, laurierblad, bouillon en het afval van de filets toe. Laat alles op een klein vuur sudderen. Zeef de saus, voeg de room toe en kook vervolgens tot de gewenste dikte in. Breng op smaak met peper en zout.
groenten
  1. Dop de tuinbonen, kook ze kort en dop ze nog een keer. Maak de champignons schoon en snijd deze in diverse groottes. Bewaar tot gebruik.
Afwerking
  1. . Kook water in een ruime pan, zet het vuur uit en leg de rolletjes filet 10 min in het water. Haal de filets uit de folie, wikkel ze in olijfolie en vervolgens door de fijn gestampte pistache noten. Snijd de boven en onderzijde vlak zodat ze kunnen staan en snijd ze vervolgens diagonaal doormidden. . Bak de champignons in wat zonnebloemolie. . Kook de mini maïs gaar in heet water. . Kook de tuinbonen gaar in heet water. . Haal de gekoelde maïs crème uit de vormpjes. . Verwarm de saus en klop deze op met de staafmixer
Indekken
  1. Dek in met een warm groot wit bord met mes en vork
Presentatie
  1. Zie foto: Zet de maïskipfilet rechtop uit het midden op het bord. Leg aan een kant van het vlees de tuinbonen, de champignons en een halve minimaïs. Rasp vervolgens de broccoli aan 1 kant van het bord. Plaats als laatste, vlak voor het uitserveren, de maïscrème op de borden. Zorg ervoor dat deze niet meer onder de warme lampen komen dan smelten ze.