Lemon curd met zomers rood fruit

Lemon curd met zomers rood fruit
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Lemon curd met zomers rood fruit
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
Meringue
Kletskoppen
Rood fruitcompote
Porties:
Instructies
lemon curd
  1. Klop de eieren los. Smelt de suiker in het verwarmde citroensap. Verwarm ei, boter en citroensap met suiker au bain-marie, blijf kloppen tot je een mooie binding hebt gekregen en voeg als laatste de room toe. Vul vervolgens de cocktailglazen en laat deze afkoelen in de koeling.
meringue
  1. Neem een stalen kom en maak deze met citroensap schoon. Klop het eiwit stijf en voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de suikers toe. Spuit 30 mooie kleine dopjes op een bakmatje en bak deze 90 min in een in een oven van 95°C. Laat afkoelen op de werk-bank en bewaar tot gebruik.
kletskoppen
  1. Los de suiker op in water en boter. Vermaal de amandelen fijn in de vijzel. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe en kneed alles goed door elkaar. Maak op bakpapier kleine hoopjes ver genoeg uit elkaar en bak ze 9 min in een oven van 180°C. De koekjes moeten ongeveer een doorsnee hebben van 6 cm en mooi bruin
rood fruit compote
  1. Los de suiker op in water. Snij het fruit in ongeveer gelijke stukken, voeg de steranijs en vanille stokje toe en kook het geheel op een zacht vuur. Laat het iets afkoelen.
Afwerking
  1. Schep de iets afgekoelde fruitcompote in de cocktail glazen boven op de opgesteven lemon curd.
Indekken
  1. Dek in met een cocktailglas en een dessertlepel
Presentatie
  1. Zie foto: Plaats op het rood fruit 3 st meringue en steek er 1 kletskop in. Garneer af met een blaadje munt.