Ingredients
Atjar
- 3 st asperge AA
- 3 st groene asperge
- 3 dl water
- 3 dl witte wijnazijn
- 300 gr suiker
- 1 st mespunt kurkuma
- peper en zout
Kroepoek
- 150 gr rauwe kroepoke
- 70 gr eiwit
- zout
- 20 st kwartelborstjes
- peper en zout
Saus
- 1 st teen knoflook
- 1 el zonnebloemolie
- 1,25 dl kippenbouillon
- 1,25 dl tomatenketchup
- 1 el suiker
- 1 el gembersiroop
- 3 el azijn
- 2 tl ketjap
- 2 tl sambal
- 1 el visfond
Edamame boontjes
- 250 gr edamame boontjes vers in peul
Afwerking
Servings: personen
Instructions
Atjar
- Schil de witte en de groene asperges, maak dan met een dunschiller dunne reepjes. Verhit water, azijn en suiker tot alles goed opgelost is. Voeg kurkuma, peper en zout toe. Haal van het vuur en leg de aspergeslierten in het zoetzuur en laat afkoelen.
Kroepoek
- Maal de kroepoek fijn in de in de keukenmachine. Roer het eiwit los met wat zout. Bestrooi de kwartelborstjes met wat zout en peper, haal ze door het eiwit en bestrooi ze aan beide zijden met de gemalen kroepoek. Bewaar tot gebruik.
Saus
- Fruit de knoflook aan in een eetlepel olie, blus af met de overige ingrediënten en laat 15 min zachtjes trekken. Bewaar op de werkbank tot gebruik.
Edamame boontjes
- Dop de boontjes, blancheer deze en dop ze nogmaals (verwijder het dunne vliesje). Bewaar afgedekt op de werkbank in een klein pannetje.
Recipe Notes
Afwerking:
. Frituur de kwartelborstjes 1 à 2 min op 180°C en laat uitlekken op keukenpapier.
. Verwarm de saus en bind met aardappelzetmeel.
. Verwarm de boontjes in boter en kruid met peper en zout.
Indekken:
Dek in met een rechthoekig bord met mes en vork.
Presentatie:
Maak het bord op zoals afgebeeld op de foto.