Soufflé, bosbessensorbet en chocolademousse

Soufflé, bosbessensorbet en chocolademousse
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Soufflé, bosbessensorbet en chocolademousse
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Sorbet
Mousse
Soufflé
Porties: personen
Instructies
Sorbet
  1. Verwarm het water met de suiker en voeg daarna de glucosestroop toe en roer tot alles is opgelost. Laat afkoelen en voeg sojamelk en bosbessensap toe. Draai (bij uitserveren van het hoofdgerecht) de massa in de sorbetière tot een homogene massa.
Mousse
  1. Verwarm 150 gram van de room op en smelt er de witte chocolade in. Los hier ook de geweekte gelatine in op. Klop de rest van de room lobbig. Klop de eiwitten samen met de suiker tot sneeuw. Spatel 1/3 van de room onder het afgekoelde chocolademengsel, daarna de eiwitsneeuw, vervolgens de rest van de room en de gevijzelde muisjes. Giet in mooie glazen en zet enkele uren in de koeling. Verwarm het frambozensap met de suiker en roer het geweekte gelatineblaadje erdoor. Laat afkoelen. Als de mousse licht stijf is giet dan het sap als een dun laagje bovenop de mousse.
Soufflé
  1. Beboter 10 koffiekopjes dun (met een kwast) van beneden naar boven en suiker ze licht met suiker. Boen 2 sinaasappels schoon en rasp de schil eraf. Pers alle sinaasappels en meet 2,1 dl af. Splits de eieren voorzichtig. Klop de boter met de suikers en de sinaasappelrasp romig. Klop de eidooiers, het sinaasappelsap en de yoghurt erdoor. Zeef de bloem erboven en spatel deze erdoor. Klop in een schone kom het eiwit tot stevige pieken. Spatel het eiwitschuim in porties door het beslag. Vul nu de koffiekopjes volledig met het beslag. Plaats de kopjes in de grote oven in enkele hoge gastronoom bakken die gevuld zijn met 1 cm heet water. Leg een bakplaat (met gaatjes) op de bakken en zet de luchtcirculatie op de kleinste stand (helemaal ‘stil’ kan helaas niet) en vochttoevoer op 0. Bak de soufflé (ruim voor het uitserveren van het hoofdgerecht) 40 min op 180°C. Haal dan de bakplaat eraf en bak nog 10 min op 180°C (goudbruin) af.
Notities

Indekken:
Dek in met een koud rechthoekig bord met kleine sorbetlepel.

Presentatie:
Zie foto: Plaats een quenelle of een bolletje van de sorbet in een klein amuseglaasje op het bord. Zet het koffiekopje met soufflé ernaast. Serveer samen met de mousse uit.