Zwarte pasta met zeevruchten

Zwarte pasta met zeevruchten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Zwarte pasta met zeevruchten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediƫnten
Porties: personen
Instructies
Saus
  1. Verwarm de visbouillon met de garnalenkoppen en laat deze 20 min trekken. Zeef de garnalenkoppen eruit en voeg de knoflook, laurier, gekneusde peperkorrels en jeneverbessen toe en kook in tot 1 dl. Voeg dan de witte wijn en de Noilly Prat toe en kook weer in tot de helft (=3 dl). Voeg de room toe en kook in tot 5 dl. Zeef de massa en breng op smaak met peper en zout. Bewaar in de warmhoudkast.
Spaghetti
  1. Snijd wortel met een spaghetti snijder in mooie dunne slierten en blancheer deze in kokend water. De slierten moeten nog een behoorlijke beet hebben. Kook de spaghetti in een pan met water en zout beetgaar en giet af. Meng dit vervolgens met de wortelen en houd warm in de warmhoudkast.
Notities

Afwerking:
. Verwarm de olie in een wok en bak de gemengde zeevruchten kort. Voeg vervolgens de zeekraal toe en verwarm nog kort. Meng dit alles met de warme saus.

Indekken:
Dek in met een warm groot diep wit bord met visbestek.

Presentatie:
Zie foto: Serveer de pasta op het bord (met lange kookpincet draaien en een rolletje maken). Schenk de saus met daarin de zeevruchten en zeekraal naast de pasta en garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas.