Ingrediënten
- 2 st sjalot
- 4 st teen knoflook
- 2,5 dl witte wijn
- 2,5 dl Noilly Prat
- 6 dl kalfsfond
- 4 st ansjovisfilet
- 2 dl room
- 100 gr creme
- 1 el ras el hanout
- peper en zout
Korianderolie
- 10 gr koriander
- 0,5 dl olijfolie
- 1 st teen knoflook
- 1 snufje chili-peper
Groenten
- 1 st courgette
- 250 gr winterpeen geel
- 250 gr winterpeen oranje
- 100 gr rode ui groot
- 150 gr prei
Afwerking
Porties: personen
Instructies
Saus
- Snijd de sjalot en de tenen knoflook fijn en zet aan in olie. Blus af met witte wijn en Noilly Prat. Voeg de kalfsfond met de ansjovis toe en laat inkoken 1/3. Voeg de room, crème fraîche en de Ras el Hanout toe. Mix de saus glad met een staafmixer. Laat inkoken tot saus-dikte, maar zorg dat je 3,5 dl over hebt. Breng op smaak met peper en zout.
Korianderolie
- Blancheer de koriander gedurende 10 sec. Giet af. Pureer de koriander met de olie, fijngehakte knoflook en chilipeper met een staafmixer tot een fijne groene olie. Houd apart.
Groenten
- Was de courgette en schil de winterpeen. Draai er spaghetti van. Maak de ui schoon en snijd in dunne ringen. Maak de prei schoon en snijd in de lengte in spaghettirepen.
Notities
Afwerking:
. Portioneer de vis en kruid licht met de Ras el Hanout kruiden. Bak de vis op middelmatig vuur in geklaarde boter mooi gaar.
. Wok de groenten in wat olie beetgaar en kruid af met peper en zout.
Indekken:
Dek in met een warm rood diep bord en visbestek.
Presentatie:
Zie foto: Leg in het midden van een diep bord de gewokte groenten met daarop de gebakken heilbotfilet en rondom de saus. Drup wat korianderolie in de saus.