Gemarineerd rood fruit in portsaus met basilicumsiroop en vanilleijs

Gemarineerd rood fruit in portsaus met basilicumsiroop en vanilleijs
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Gemarineerd rood fruit in portsaus met basilicumsiroop en vanilleijs
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
gemarineerd fruit
basilicumsiroop
vanille-ijs
garnering
Porties: personen
Instructies
gemarineerd fruit
  1. Breng de port, steranijs, vanillesuiker, kaneelstokjes en citroentijm aan de kook. Voeg de lime peper toe en laat 20 min op een laag vuur trekken. Zeef de massa.
  2. Los daarna het aardappelzetmeel op in een kopje met water. Breng de portmassa weer tegen de kook aan en roer het kopje water met aardappelzetmeel erdoor zodat een dikkere saus ontstaat. Laat de saus afkoelen.
  3. Maak het fruit schoon en leg dit gemengd in een schaal of bak. Giet de afgekoelde saus er over en laat (afgedekt met plastic folie) in de koeling marineren tot gebruik.
basilicumsiroop
  1. Breng het water met de suiker aan de kook tot alle suiker is opgelost. Pluk de basilicum blaadjes en blancheer deze 1 min in kokend water en laat daarna uitlekken. Blender de blaadjes vervolgens in het suikerwater tot een mooie siroop. Bewaar tot gebruik.
vanille ijs
  1. Doe de slagroom, melk en vanillesuiker in een ruime pan. Verwarm het mengsel tot tegen de kook en laat het 30 min van het vuur af trekken. Breng eventueel extra op smaak met extra vanillesuiker.
  2. Doe de eidooiers met de suiker in een ruime kom en klop het mengsel tot lichtgeel en als een lint van de garde loopt. Schud daarna het room/melk mengsel met een dunne straal, kloppend met de garde, bij het dooier/ei mengsel. Verwarm dit mengsel tot max 80°C zodat er binding ontstaat. Laat afkoelen en draai het ijs in de sorbetière. Bewaar in de vriezer tot gebruik.
Notities

Afwerking:
Haal met de schuimspaan het fruit voorzichtig uit de marinade.

Indekken:
Dek in met een koud diep wit bord met dessertlepel en vork.

Presentatie:
Zie foto: Serveer het gemarineerde fruit in een diep bord. Breng eventueel extra smaak aan met een beetje lime peper. Druppel een beetje basilicumsiroop over het fruit. Leg in het midden van het bord een bolletje ijs met daarop een blaadje munt of een bloemetje.